Heb jij wimperextensions laten plaatsen door een gecertificeerde Misencil wimperstyliste? Dan kun jij er zeker van zijn dat de resultaten prachtig zijn. Om ervoor te zorgen dat de wimperextensions een langere tijd mooi blijven, is het belangrijk dat ze goed schoongemaakt worden. Doordat je de extensions dag en nacht draagt, kan er vuil ontstaan en bij verwaarlozing zich opstapelen als je de wimperextensions niet goed schoonmaakt. Wimperextensions schoonmaken hoeft echter niet moeilijk te zijn als je de tips en producten van Misencil Wimperextensions gebruikt. Met deze tips houd je jouw wimperextensions clean!

Wimperextensions schoonmaken

De wimperextensions onderhouden

1. Het reinigen van de wimperextensions

Er zijn verschillende oorzaken voor vuil in je wimperextensions. Zo zorgen talg en dode huidcellen er bijvoorbeeld voor dat je wimperextensions na verloop van tijd vuil worden. Misencil wimperextensions zijn waterbestendig. Je kunt de wimperextensions dus nat maken om ze te reinigen. Doe dit echter wel met beleid, want een té harde straal water zal de uitstraling niet bevorderen. Daarnaast raden we je aan om onze speciale wimperextensions shampoo te gebruiken. Onze shampoo  heeft geen ‘weekmakers’, in tegenstelling tot veel gezichtsreinigende producten. Hierdoor blijft de lijmverbinding tussen je natuurlijke wimpers en de extensions intact. Je wimperextensions schoonmaken met onze shampoo zorgt er dus voor dat de levensduur van je extensions wordt verlengd. Hierdoor is onze shampoo de ultieme schoonheidstool. Gebruik nooit normale shampoo als reinigingsmiddel, dit schaadt de kwaliteit van de lijmverbinding.

2. Verwijder make-up grondig

Make-up is een van de grootste boosdoeners als het op vuil in je wimperextensions aankomt. Wij raden je aan om make-up altijd te verwijderen voordat je naar bed gaat. Op deze manier blijven je wimperextensions langer mooi. Bovendien is het slapen met make-up ook slecht voor de huid. Met behulp van onze Herbruikbare Makeup Remover schijfjes kun je make-up verwijderen en de wimperextensions schoonmaken. Daarnaast raden we je aan om gebruik te maken van onze Face & Eye Make-up Remover. Onze speciale make-up remover zorgt voor een diepe reiniging, maar bevat geen stoffen die de lijmverbinding van de extensions beschadigen.

3. Breng een beschermlaag aan

Je wimperextensions schoonmaken is één ding, maar het is daarnaast ook verstandig om preventieve maatregelen te nemen. Om jouw wimperextensions en natuurlijke wimpers overdag te beschermen, heeft Misencil een wimperextensions coating ontwikkeld, namelijk Misencil Protector. Misencil Protector bevat onder andere keratine, panthenol en provitamine B5. Je kunt dit product iedere ochtend aanbrengen om de levensduur van de extensions te verlengen. De Misencil Protector zorgt ervoor dat je wimpers beschermd zijn tegen vuil, maar ook tegen zon, wind en regen. Daarnaast zorgt het middel er ook voor dat de curve van de extensions langer mooi blijft.

4. Begin de dag fris

Gedurende je nachtrust krijgt je lichaam de kans om te herstellen. Dit geldt voor je huid en je spieren, maar ook voor je (valse) wimpers! Vind jij het belangrijk om iedere ochtend fris uit bed te stappen? Door middel van Misencil Revitaliser zien je wimpers er ‘s ochtends in ieder geval prachtig uit. Misencil Revitaliser bevat vitamines, peptiden en appelstamcellen. Het middel zorgt ervoor dat de extensions en je natuurlijke wimpers meer gaan glanzen en zachter aanvoelen. Hierdoor zien je wimpers er ‘s ochtends weer net zo mooi uit als kort nadat de Misencil wimperextensions zijn aangebracht. Ga je op vakantie? Pas dan op met zeewater. Het zeezout kan er voor zorgen dat de eigen wimpers afbreken. Reinig en verzorg daarom je wimpers extra na het bezoeken van het strand.

Begin de dag fris

5. Borstel de extensions om ze mooi te houden

Om je hoofdhaar mooi te houden, haal je regelmatig een borstel door je haar heen. Ook voor je wimpers geldt dat ze langer mooi blijven als je ze regelmatig borstelt. Zo blijf je die mooie krul in de wimperextensions behouden. Je kunt een siliconen-wimperborsteltje van Misencil gebruiken om je wimperextensions mooi te houden. Je wimperextensions schoonmaken en vervolgens borstelen, is dé manier om jouw wimpers mooi te houden. Laat je wimperextensions na het schoonmaken altijd eerst drogen voordat je met borstelen begint.

Waarom is het schoonmaken van wimperextensions zo belangrijk?

Optimale levensduur

Een belangrijke reden om je wimperextensions brandschoon te houden, is om de levensduur te verlengen. Vuil kan ervoor zorgen dat de lijmverbinding van de wimperextensions sneller verzwakt, waardoor de wimperextensions eerder loslaten. Het is wél van belang dat je tijdens het wimperextensions schoonmaken, gebruik maakt van de juiste middelen. De producten van Misencil zijn speciaal gemaakt om in combinatie met onze wimperextensions te gebruiken. De producten bevatten bijvoorbeeld geen weekmakers. Hierdoor kun je de wimperextensions schoonmaken zonder dat de lijmverbinding verzwakt, zo blijven deze mooi.

Langer profiteren van de uitstraling

De wimperextensions schoonmaken leidt niet alleen tot een langere levensduur, maar daarnaast blijven de extensions er gedurende deze periode ook beter uitzien. Als jij de wimperextensions zo mooi wilt houden als op de dag dat ze aangebracht werden, dan is onderhoud belangrijk. De mooie uitstraling van je wimperextensions gaat al snel verloren als ze vettig zijn. Je behoudt de strakke uitstraling door ze te reinigen, te borstelen en te behandelen met de juiste producten. Het is aan te raden om hiervoor de producten van Misencil zelf te gebruiken.

Hygiëne

Wimperextensions schoonmaken zorgt ervoor dat je langer profijt hebt van de Misencil behandeling, maar daarnaast is het ook hygiënisch. Het is niet aan te raden om talg, dode huidcellen en make-up resten in je wimpers te laten. Als je wimperextensions draagt, is de kans dat vuil blijft hangen groter dan normaal. De wimperextensions schoonmaken is daarom iets dat je absoluut niet mag vergeten. Als jij je wimpers dagelijks goed verzorgt, heb je alleen maar profijt van de Misencil extensions.

Vragen over het reinigen van je wimperextensions?

Wimperextensions schoonmaken kost je dagelijks een aantal minuten, maar het is alle moeite zeker waard. Het wimperextensions schoonmaken leidt namelijk tot een betere uitstraling, een langere levensduur en een betere hygiëne. Heb jij nog vragen over hoe jij jouw wimpers en wimperextensions het beste kunt verzorgen? Wij raden je aan om dit te overleggen met een gecertificeerde Misencil wimperstyliste. Wanneer een specialiste een Misencil certificaat heeft, betekent dit dat zij opgeleid is om onze producten toe te passen. Misencil specialisten kunnen je dan ook als de beste uitleggen hoe je wimperextensions kunt schoonmaken. Tevens mag iedere Misencil wimperstyliste onze producten in de salon aanbieden. Indien jij verzorgingsproducten voor je extensions nodig hebt, is het dus aan te raden om een Misencil salon of stylist te bezoeken.

Het is ook mogelijk om contact op te nemen met Misencil zelf, bijvoorbeeld als je vragen over een van onze producten hebt.